Pakke tilbud

Dagspresentation

DAG 01: ANLÄNDER I COCHIN [Internationellt flyg]
Vår representant möter dig på Cochins Internationella flygplats. Sedan åker vi till hotellet där vi får ett traditionellt Indiskt välkomnande av damer i traditionella kläder. De kommer att hänga en blomsterkrans runt din hals i en ”aarti” ceremoni.
Efter att ha druckit en alkoholfri välkomst drink checkar vi in på hotellet där vi bor över natten.

DAG 02: COCHIN
Vi börjar dagen med att äta frukost på hotellet. Sedan åker vi på en sightseeingtur runt staden. Vi besöker Mattancherry och den äldsta Judiska synagogan i Indien. Synagogan byggdes 1568 men förstördes av Portugiserna och återuppbyggdes ett århundrade senare av Holländarna.
Vi besöker även det Holländska palatset som byggdes 1555. Palatset är känt för sin kröningssal och väggmålningar.
Sedan åker vi till de Kinesiska fiskenäten som utmärker hamninloppet. Kinesiska handelsmän introducerade dem på 1300-talet. Vi fortsätter sedan till St. Francis Kyrka, som först döpts efter Portugals skyddshelgon Santo Antonio. Kyrkan är byggd i Europeisk stil och är av sten. Den fick sitt nuvarande namn 1663.
Var god att notera att den Judiska synagogan är stängd på fredagar och andra judiska högtider.
Var god att notera att även det Holländska palatset är stängt på fredagar.
På kvällen kommer vi att åka till Kathakali danscentrum där vi får se hur dansarna målar sig och uppträder. Kerala danserna har funnits i nästan 300 år och blandar balett, opera, masker och pantomim. Kathakalis danser är baserade på Indiska historier. Danserna framförs i templet efter skymningen har fallit och rytmer från trummor och en gonggång är en del av föreställningen.
Vi bor över natten på hotellet.

DAG 03: COCHIN – CALICUT [Resa med fordon]
Vi äter en frukostbuffé på hotellet. Sedan åker vi till Calicut med fordon.
Ressträcka: 210 Km/Restid: 6 Timmar.
När vi anländer i Calicut checkar vi in på hotellet.
Calicut är en livlig kuststad i Kozhikode som ligger i norra Kerala. Staden har en stor historisk betydelse då det var här som Portugiserna, ledda av Vasco de Gama först landsteg i Indien år 1498. Han var den första Europé som tog sig runt Godahoppsudden i södra Afrika och som nådde Indien via havsvägen. Han följdes av Holländarna, Fransmännen och Britterna. Detta blev början av kolonialtiden.
På eftermiddagen har vi fritid. Du kan koppla av på hotellet eller promenera ned till stranden i Calicut för att se den färgsprakande solnedgången.
Vi bor över natten på hotellet.

DAG 04: CALICUT – WAYANAD [Resa med fordon]
Efter att vi har ätit frukost på hotellet så åker vi till Wayanad med fordon.
Ressträcka: 90 Km /Restid: 1,5 timme.
Vi checkar in på hotellet och har sedan fritid resten av dagen. Vi kan utforska omgivningen på egen hand.
Wayanad är en av de mest betydelsefulla platserna i Malabar. Platsen har en stor variation av vildliv, plantage, spas och ayurvedisk läkekonst. Wayanad har en specifik kultur och tradition. Platsen har vackra vyer och ett underbart klimat. Med sina ekologiska och geografiska särdrag erbjuder platsen en förtrollande utmaning för vandrare och alla naturälskare.
Vi bor over natten på hotellet.

DAG 05: WAYANAD
Vi äter frukost på hotellet. Sedan åker vi till Eddakal Grottor – En förhistorisk klippa vars hällristningar på väggarna har väckt stor uppmärksamhet bland arkeloger och historiker över hela världen. Hällristningarna är från tre olika tidpunkter. De äldsta är 5 000 år gamla. Grottorna är uppdelade i två olika nivåer. Den lägsta grottan är 5 meter lång, 3,5 meter bred och 3 meter hög. Det finns en liten öppning i taket som leder in till den övre grottan som är cirka 29 meter bred, 7 meter bred och 5,5 meter hög. Ljuset kommer in i grottan genom ett hål i taket.
Efter besöket i grottan åker vi på safari med en jeep i Wayanads vildmarksfristad. Efter safarin åker vi tillbaks till hotellet där vi bor över natten.

DAG 06: WAYANAD- KABINI [Resa med fordon]
Efter frukost åker vi till Kabini.
Ressträcka: 150 Km./Restid: 4 Timmar.
När vi anländer i Kabini börjar vi med att checka in på resorten.
Rajiv Gandhi nationalpark, Nagarhole (Kabini) är definitivt den perfekta platsen för alla personer som älskar vilda djur. På eftermiddagen börjar vi med att åka på en safariresa i parken med jeep. I parken kan vi se vilda djur i deras naturliga miljö. Här bor djur som elefanter, tigrar, leoparder, vildsvin, gaurs, sambar- och chitalhjortar. Parken är också alla fågelskådares dröm då det bor över 300 arter fåglar här i djungeln, varav flera är speciella för Kabini.
Efter safari utflykten åker vi tillbaks till resorten där vi ser en vildmarksfilm. Vi bor i djungelstugan över natten.

DAG 07: KABINI
Tidigt på morgonen åker vi på en utflykt med båt. Efter båtturen återvänder vi till resorten där vi äter frukost. Sedan har vi lite fritid innan vi åker på en till safari resa med Jeep på eftermiddagen.
Efter safari resan återvänder vi till resorten där vi bor över natten i djungelstugan.

DAG 08: KABINI – COORG [Resa med fordon]
Efter frukost åker vi till Coorg där vi checkar in på hotellet.
Ressträcka: 120 Km./Restid: 3,5 Timmar.
Coorg är vackert beläget i klyftan av gröna dalgångar. Det är som ett paradis på jorden med sina kullar och små brunnar. Genom platsen flyter det bubbliga vattnet i floden Cauvery.
Coorg har bevarat sin ursprungliga charm. Platsen erbjuder frisk luft, tjocka tropiska skogar, krydd- och kaffeplantage. Här finns stora fält med olika blomster och fåglar.
På eftermiddagen ger vi oss av på en tre timmars vandring genom djungeln med en guide som kommer att berätta om flora och fauna i området. Det finns olika slags träd, örter och viner. Om man har tur kan man träffa på en hjord elefanter, vildsvin, hjortar eller en enstaka leopard. Vandringen sker i ett kuperat landskap med en ganska tuff terräng.
Om man inte vill gå på vandring kan man fiska i floden Cauvery istället.
Vi bor över natten på hotellet.

DAG 09: COORG – MYSORE [Resa med fordon]
Efter frukost åker vi till Mysore.
Ressträcka: 100 Km./ Restid: 3 Timmar.
Mysore är en glamourös gammal huvudstad. Mysore kallas ibland för Karnatakas ädelsten – detta i och med att staden har mycket konst, kultur, byggnader, trädgårdar, avenyer och parker som skvallrar om ett storslaget förflutet. Stadens heliga tempel har kvar något av den gamla tidens charm. Det finns även många institutioner för klassisk musik och dans.
När vi anländer i Mysore så checkar vi in på hotellet.
På kvällen åker vi på en utflykt till Brindavans trädgårdar, som ligger i utkanten av staden. Trädgårdarna ligger vid KR Sagar dammen och är en av de mest sevärda i hela södra Indien. Området sträcker sig över 150 tunnland. Sedan 1960-talet har man spelat in många filmer i parken. Den största sevärdheten i parken är de dansande fontänerna. I december 2004 fick hela parken nya lampor och fontäner. Parken är vackrast att besöka på kvällarna när lamporna lyser upp blommorna.
Efter besöket i trädgårdarna åker vi tillbaks till hotellet där vi bor över natten.

DAG 10: MYSORE
Efter frukost så åker vi på en guidad tur runt staden.
Första platsen som vi förälskar oss i är Maharajas Palats som ligger mitt i staden. Palatset är en skattkammare där vi kan hitta utsökta skulpturer och konstarbeten från hela världen. Palatset är byggt i Indo-Saracensk stil med kupoler, torn, valv och pelargångar. Bakom utsnidade dörrar kan man hitta lyxiga rum. Vackrast av alla rummen är det majestätiska Durbar Hall med sitt utsmyckade tak och sina skulpterade pelare. Under Dasera festivalen kan man se den juvelbeströdda gyllene tronen av Wodeyars här.
Nästa stopp på sightseeingturen är Chamundis berg. För att komma till toppen av berget måste man åka en 13 kilometers lång väg eller klättra upp för en trappa med 1 000 steg som byggdes på 1600-talet. Halvvägs uppe hittar man en 4,8 km hög staty av Nandi, som var Shivas tjur. På toppen av berget hittar vi Chamundeshwaris tempel från 1100-talet. I närheten av templet hittar vi en gigantisk staty av demonen Mahishasura. Uppe från berget har man en fantastisk panorama vy över Mysors sjöar, parker och palats.
Vi kommer även att besöka Rajendras konstgallery som har en samling av målningar av Raja Ravi Verma, Nicholas roerich och traditionella målningar i Mysore stil.
Efter sightseeingturen återvänder vi till hotellet där vi bor över natten.

DAG 11: MYSORE – HASSAN [Resa med fordon]
Efter resan åker vi till Hassan via Sravanabelagola.
Ressträcka: 110 Km./ Restid: 3 Timmar.
Sravanabelagola, är Jainkulturens centrum som ligger cirka 100 kilometer från Mysore. Staden är mest känd för sin 17 meter höga staty av Gomateshwara som kallas Lord Bahubali. Statyn är en vacker men enkel staty som förkroppsligar fridfullhet. Var 12:e år genomför man en ceremoni där man offrar tusentals krukor med mjölk, kokosvatten, smörolja, ostmassa, saffran och bananer till den guden statyn föreställer.
Sravanabelagola har varit en viktig plats historiskt sett ända sedan Chandragupta Maurya folket bosatte sig på berget 300 år innan Kristus.
Efter besöket i Sravanabelagola åker vi vidare till Hassan. När vi kommer fram checkar vi in på hotellet där vi bor över natten.

DAG 12: HASSAN – BANGALORE [Resa med fordon]
Vi börjar dagen med att äta en bufféfrukost på hotellet. Sedan åker vi till Bangalore via Srirangapatnam.
Ressträcka: 195 Km./ Restid: 4,5 Timmar.
Srirangapatnam var huvudstad under Tipu Sultans tid. Den lilla staden har spelat en viktig roll i regionen sedan den först grundades på 900-talet. Staden var centrum för Södra Indiens politiska utveckling. År 1454 byggde Vijayanagars kungar ett fort här. 150 år senare lämnade den sista av Vijayanagars kungar över makten till Hindu Wodeyars of Mysore.
Vi kommer börja med att besöka Tipu Sultans sommarpalats. Palatset är byggt av trä och är ett museum. Sedan besöker vi Sri Ranganatha Templet. Här kan man se Lord Vishnu som sover på den stora ormen Anantha. Templet är ett av de största i Karnataka och ett praktexemplar av både Vijayanagara och Hoysalas arkitekturstil.
Sedan åker vi vidare till Bangalore.
Staden grundades på 1500-talet och frodades under Tipu Sultans tid. Staden togs sedan över av britterna. Det är en graciös stad med breda vägar, öppna platser, fin arkitektur och vackra trädgårdar. Bangalore är en av de snabbast expanderande städerna i Asien.
När vi anländer i Bangalore checkar vi in på hotellet.
På eftermiddagen åker vi på en kort sightseeing tur runt staden.
Vi börjar med att besöka Lalbagh- vilket är en 240 tunnland stor botanisk park med många exotiska träd och plantor.

Därnäst besöker vi The Vidhan Soudha – som rymmer statens lagstiftande församling och en del av sekretariatet. Sedan besöker vi Tipu Sultans Palats – som byggdes mellan 1781- 1791. Slutligen besöker vi Tjurarnas palats – som troligen härstammar från 1500-talet. Palatset är urkarvat av ett enda stort granitblock.
Efter sightseeingen åker vi tillbaks till hotellet. Sent på kvällen kommer vår representant att möta dig i hotell lobbyn och ta med dig till Bangalores Internationella flygplats.

DAG 13: ÅKER FRÅN BANGALORE MED:INTERNATIONELLT FLYG
Du flyger hem eller vidare till nästa destination med Internationellt flyg.

Hotell
Stad Hotell Rumstyp Antal nätter
Cochin Ramada Lake Resort Lyxrum 2
Calicut Kadavu Hotel Standardrum 1
Wayanad Vythiri Hotel Plantation Retreat 2
Kabini The Serai Waterfront Villa 2
Coorg Orange County Countystuga 1
Mysore Regaalis Lyxrum 2
Hassan Hoysala Village Resort Lyxstuga 1
Bangalore Monarch Luxor Executiverum 1

Detta Ingår:
• 12 övernattningar i tvåbäddsrum på hotellen som nämns ovanför eller liknande hotell.
• Frukost på alla platser.
• Frukost, lunch och middag i Wayanad, Kabini och Coorg.
• Alla transfers, utflykter och sightseeingturer med i resplanen kommer att ske med följande luftkonditionerade fordon:
• En luftkonditionerad Toyota Innova för 2-3 passagerare.
• En luftkonditionerad Tempo Traveller mini buss för 4-6 personer.
• Inträdet till alla sevärdheter i programmet för ett besök.
• En inträdesbiljett till Kathakali dansuppvisning i Cochin.
• 2 safariresor med Jeep i Kabini.
• Tillgång till en engelsktalande guide som specificeras i resplanen.
• Att få hjälp av vår representant vid ankomster och avgångar.
• Alla skatter som tillämpas i dagsläget.

Detta ingår ej:
• Alla personliga kostnader för dricks, tvätt, telefonsamtal, fax, alkoholhaltiga drycker, kamera och videokamera avgifter vid sevärdheter, kostnader för sjukvård, flygplatsskatter etc.
• Alla övriga måltider som inte omnämns i vad som inkluderas.
• Alla andra tjänster som inte finns omnämnda i det som inkluderas.
• Inga resor med inrikesflyg

 

http://www.kenzantours.no/traveloffer.cfm?product_id=122465026